Od kilku lat zaobserwować można letni jagodziankowy szał. Fioletowe plamy na rękach, fioletowe języki i pomruki zadowolenia to objaw, który jest charakterystyczny dla każdego fana tych pysznych wypieków. Wielu z nich jest w stanie stać w długiej kolejce po letni przysmak.
My także dajemy się ponieść temu szaleństwu i od 4 lat wypiekamy dla Was jagodzianki.
Jagodzianki na maksa wypełnione świeżymi, słodkimi jagodami prosto z lasu, otulone delikatnym maślanym lub wegańskim ciastem i obficie posypane chrupiącą kruszonką.
I tak po cichu Wam szepniemy, że u nas długich kolejek nie ma, a jagodzianki można zamówić na konkretny dzień w naszym sklepie online.
Mamy nadzieję, że jak najszybciej… Wszystko zależy niestety od pogody i tego kiedy pojawią się w lasach i dojrzeją jagody. Ubiegłe lata pokazują, że sezon na te pyszne, malutkie owoce trwa około 2 miesięcy. Jagodzianki wypiekamy więc wyłącznie w lipcu i sierpniu. Czasami gdy w wielkopolskich lasach brakuje już jagód ściągamy je z innych regionów Polski. Powoduje to czasami, że w ofercie mamy mocno limitowane ilości wypieków. Zawsze jednak bardzo staramy się, aby nie zabrakło ich dla nikogo.
Zdecydowanie nie, choć bardzo byśmy chcieli! W Piernikarni bazujemy wyłącznie na sezonowych, świeżych owocach. Smak jagodzianek ze świeżymi, pełnymi aromatu, dojrzałymi owocami jest nie do podrobienia przez jagodzianki wypieczone z jagodami mrożonymi. Warto więc cieszyć się ich smakiem, póki lato jeszcze trwa.
Wysoka cena to wyznacznik wysokiej jakości naszych wypieków. Do ciasta używamy prawdziwego masła i jajek, a jagodzianki wypełniamy wyłącznie świeżymi jagodami. W dużej, bardzo dużej ilości! Niektórzy z naszych klientów twierdzą, że nasze jagodzianki to nie nadziewane bułeczki, a jagody otulone warstwą pysznego ciasta.
Każdą jagodziankę oczywiście robimy ręcznie - od etapu zagniatania ciasta drożdżowego po zawijanie bułeczek i ich wypiek. Każda z nich to obietnica bogatego smaku i różnych tekstur - miękkiego, delikatnego ciasta, chrupiącej kruszonki oraz słodko kwaśnego nadzienia z całego mnóstwa jagód wygrzanych słońcem.
Spora część jagodzianek oferowanych przez sieciowe cukiernie to wypieki bazujące na margarynie i jajkach w proszku, z dżemowym nadzieniem jagodowo porzeczkowym. My jednak stawiamy na jakość i wierzymy, że będzie ona doceniona przez naszych najlepszych klientów.
Postów nie znaleziono
Napisz opinię