- — Płatność przelewem na konto
- — Płatność przy odbiorze w Piernikarni
- — Karta kredytowa/Szybki przelew przez Przelewy24
- — Tylko naturalne składniki
- — Najwyższa jakość
- — Ręczne wykonanie
- — Najpiękniejsze wzory
- — Atrakcyjne terminy
Obłędnie pyszny croissant zrobiony z ciasta półfrancuskiego drożdżowego obficie nadziany kremem pistacjowym.
To absolutna gratka dla miłośników pistacji. Każdy kęs tego rogalika jest prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Każdy wypełniony pysznym nadzieniem croissant jest robiony ręcznie - od etapu wyrabiania ciasta, poprzez laminowanie, formowanie i nadziewanie.
Waga produktu: około 170-180g
Wielkość: około 14x10 cm
Uwaga! Ze względu na rzemieślniczy charakter naszej pracowni i ręczną produkcję wypieków waga i wielkość croissantów może się nieznacznie różnić od podanej.
Skład:
- mąka pszenna
- masło 82% (nie używamy margaryn oraz wyrobów masłopodobnych)
- woda
- cukier
- drożdże
- jajka (nie używamy jajek w proszku)
- sól
- pasta pistacjowa (PISTACJE 45%, cukier, MLEKO w proszku, serwatka z MLEKA w proszku, nieuwodorniony tłuszcz roślinny (olej słonecznikowy, olej kokosowy, masło kakaowe), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, emulgator: lecytyna SOJOWA, aromaty.
Może zawierać inne orzechy: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA) - mascarpone
- śmietana kremówka 30%