- — Payment by bank transfer
- — Payment on delivery at the Piernikarnia
- — Credit Card/Fast internet transfer via Przelewy24
- — Only natural ingredients
- — Top quality
- — Handmade
- — The most beautiful designs
- — Attractive deadlines
Obłędnie pyszny croissant zrobiony z ciasta półfrancuskiego drożdżowego obficie nadziany kremem pistacjowym.
To absolutna gratka dla miłośników pistacji. Każdy kęs tego rogalika jest prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Każdy wypełniony pysznym nadzieniem croissant jest robiony ręcznie - od etapu wyrabiania ciasta, poprzez laminowanie, formowanie i nadziewanie.
Waga produktu: około
Wielkość: około
Uwaga! Ze względu na rzemieślniczy charakter naszej pracowni i ręczną produkcję wypieków waga i wielkość croissantów może się nieznacznie różnić od podanej.
Skład:
- mąka pszenna
- masło 82% (nie używamy margaryn oraz wyrobów masłopodobnych)
- woda
- cukier
- drożdże
- jajka (nie używamy jajek w proszku)
- sól
- pasta pistacjowa (PISTACJE 45%, cukier, MLEKO w proszku, serwatka z MLEKA w proszku, nieuwodorniony tłuszcz roślinny (olej słonecznikowy, olej kokosowy, masło kakaowe), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, emulgator: lecytyna SOJOWA, aromaty. Może zawierać inne orzechy: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA)
- mascarpone
- śmietana kremówka 30%