Rogale marcińskie - nie święte lecz grzeszne

13/10/2024

Rogale marcińskie – tradycja w każdym kęsie

Rogale marcińskie to nie tylko pyszne wypieki, ale także kawałek polskiej tradycji, który szczególnie celebrujemy w Poznaniu. Co roku, 11 listopada, w Dzień Świętego Marcina, wszyscy smakosze z niecierpliwością czekają na ten wyjątkowy przysmak, a my z radością przygotowujemy je w naszej pracowni cukierniczej.

Grzeszne rogale z Piernikomanii

Rogale od Piernikomanii wcale nie są święte… Nie mają certyfikatu, nie są bowiem wypiekane z dodatkiem margaryny i masy jajecznej.

Nasze rogale są zdecydowanie grzeszne! W naszych wypiekach używamy mnóstwa masła 82%, naturalnego miodu wielokwiatowego z Pasieki Szczęśliwej, świetnej jakości białego maku oraz pysznych bakalii: orzechów włoskich, rodzynek i domowej roboty kandyzowanej skórki pomarańczowej. Doskonałe nadzienie otulone w delikatne, maślane, półfrancuskie ciasto, zwieńczone słodkim lukrem i orzechami włoskimi…To wszystko nadaje rogalowi niesamowitego, bogatego smaku.

Dlaczego warto Spróbować naszych grzesznych rogali marcińskich?

Rogale marcińskie to nie tylko smak, to także emocje i wspomnienia. Każdy kęs przywołuje na myśl rodzinne spotkania i radosne chwile. Spróbować ich w Poznaniu to nie tylko delektować się smakiem, ale także poczuć ducha lokalnej tradycji.

W naszej pracowni cukierniczej stawiamy na jakość i świetny smak, dlatego w każdy wypiek wkładamy mnóstwo serca. Każdy etap produkcji jest wykonywany ręcznie - od farszu, poprzez ręczne wałkowanie ciasta półfrancuskiego, formowanie rogali, odpiek, aż po pakowanie.

Zachęcamy Was do odwiedzenia naszej pracowni, by spróbować tego wyjątkowego, choć grzesznego wypieku i świętowania z nami dnia 11 listopada.

Smacznego!

Komentarze

Postów nie znaleziono

Napisz opinię